Üyelerimiz :)

20 Temmuz 2013 Cumartesi

"Harry Potter" Serisi Bitti


Merhaba arkadaşlar ^^ 
Bugün sizlere herkesin eminim bildiği bir seriyi göstereceğim. 
Ders yılında bir türlü fırsat bulup bitirememiştim sonunda seriyi baştan sona tekrar okudum ve tamamen bitirdiiim :) 


1- Harry Potter Felsefe Taşı: Harry kendini sıradan bir çocuk sanıyordu ve 11 yaşına bastığı gün her şey bir anda değişti ve sıradan bir çocuk olmadığını öğrendi o sağ kalan çocuktu ve macerası başladı.. 

274 sayfa ve serinin en kısa kitabı filminden değişik hiç bir kısmı yok. Kitabın zaten kısa olmasından dolayı filminde hiç bir şey atlanmamış.

2- Harry Potter ve Sırlar Odası: Harry'in hayatı artık değişmiştir Hogwarts onun evi olmuştur ve Dursley'ler de 1 dk daha kalmak istemiyordur ama onun Hogwarts'a gitmesini engellemeye çalışan ev cini Dobby'i ise bir türlü anlayamamıştır. Ve o yıl okul karışacak Harry canını tehlikeye atacaktır. Sırlar odasının sırrı bu kitapta çözülüyor. 

314 sayfa olan bu kitapta hiç bir değişiklik yapılmadan filme aktarılmış ama kesinlikle kitabı çok daha güzel.^^ 

3- Harry Potter ve Azkaban Tutsağı: Sirius Black adında azılı bir katil korkutucu Azkaban kalesinde tam 12 yıl boyunca tutsak kalmıştır. Tek lanetle 13 kişiyi öldüren Black Azkabandan kaçmıştır ve peşinde olduğu tek kişi de Harry Potter'dan başkası değildir. Harry Hogwarts'ın sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain olabilir. 

Belli olayların başladığı bu 395 sayfalık kitap filminden çok az farklılıklarla çekilmiş. İçerisinde serinin asıl sırlarını barındıran bu kitap Harry için bazı şeylerin net bir açıklamasını yapıyor.


4- Harry Potter ve Ateş Kadehi: Büyücülük okulunda 4. yılına giren Harry yaz tatilinde Quidditch Dünya Kupası finallerine gider. Bu yılın en büyük yeniliği ise 3 Büyücü Turnuvasıdır ve 100 yıldan beri ilk defa yapılmaktadır. 3 okulun birleşmesi ve 3 şampiyonun belirlenmesi ile yapılacak olan turnuvada bir aksilik çıkar ve Harry istemesede 4. şampiyon olmuştur. Alnındaki yara izinin acıması kötü olayların habercisidir. 

660 sayfalık bu kitap benim favori kitabım. Bu kitap hem filminde hem de kitabında bir çok olayın başlangıcıdır. Her şey bu kitapta daha tehlikeli bir hal alıyor. Filmi ile çok az farklılığı bulunuyor fakat kitabının daha heyecanlı olduğu bir gerçek. 

5- Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı: Harry yaşadığı olaylar karşısında ergenliğinde vermiş olduğu bir hırçınlığa öfkeye sahiptir. Son yaşanan olaylar onun göz önünde olmak istemesi gibi saçma tavırlar sergileyen birçok kişi vardır ve bunların hiç biri yetmiyormuş gibi sihir bakanlığı da Hogwarts'a el atmıştır ve her şey daha da kötü bir hal almıştır. Voldemort kendisini daha çok hissettiriyor ağır dersler sınavlar acımasız cezalar sürekli devam eden bir kabus ve acıyan yara izi Harry'i çok daha fazla zorluyor. Harry'e en yakın insanların ölümü ve 5 yıl sonra öğrendiği bir gerçek her şey daha da çok karışıyor.. 

1114 sayfalık bu kitap beni ağlatan bir kitaptır. Sonunda yaşanan ölümler kitapta bağlandığınız karakterler sonunda burada ayrılıyorlar.. Kitabın içinde yerleştirilen ayrıntılar olay örgüsünü daha da zenginleştirmiş ve bu kitabı seride olmazsa olmaz bir hale getirmiştir. 
Filminde bilmediğiniz görmediğiniz birçok ayrıntı bu kitapta toplanmış. 

6- Harry Potter ve Melez Prens: Büyücülük dünyasında ki karmaşa artık Muggle'larıda etkilemeye başlamıştır. Harry okuldaki 6. yılında zor sınavlara hazırlanarak geçirmektedir. Ayrıca Quidditch takımınında kaptanı olmuştur. Draco Malfoy bir şeyler çevirmektedir, Lord Voldemort'un geçmişiyle ilgili bir çok ayrıntı ortaya çıkarken Harry Malfoy'un neler çeirdiğini öğrenmeye çalışırken zor günler geçirir. 

594 sayfalık bu kitap dananın kuyruğunun sonunda koptuğu yer. Voldemort'un aslında kim olduğunu neler yaptığını geçmişini her şeyi gözler önüne seriyor sonunda olanlar yazarın zekasına hayran kalmamı sağladı. Filminde görmediğiniz asla öğrenmediğiniz sırlar bu kitapta 4. kitaptan sonra filminde olmayan sırlar kitaplarda.. 


7- Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Artık sihir dünyası savaşta! Lord Voldemort iyice güç kazanırken iyilerde boş durmuyor. Okulda ki 7. Sınıfında okula dönmeyen Harry Dumbledore'un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor. Yanında her zamanki gibi Ron ve Hermione ile bir yandan Voldemorttan ve Ölüm Yiyenlerden kaçarken bir yandan da Hortkulukları yok etmeye v Ölüm Yadigarlarının sırrını keşfetmek zorundadır. Kendi geçmişi ile ilgili bir çok şey öğrenen Harry yine birçok kişiyi feda etmek zorundadır. 

Serinin 690 sayfalık kitabı beni benden aldı. Filmi ile birçok farklılık gösteren bu kitap bütün sırları ortaya döküyor. Harry çok kararsızlıklar yaşasa da birçok şey yapıyor ve sonunda herşey çözülüyor. Kendisi ile ilgili bilmediği herşeyi öğrenen Harry Lord Voldemort ile girdiği savaştan galip çıkabilecek mi? 


Uzun zamandır okumak istediğim bu seri yaklaşık 1.5 ay gibi kısa bir sürede bitti ve gerçekten harika bir seri olduğunu söylemeliyim filmlerini de izlerken keyif alsam da kitapları bambaşka bir dünya! 

Sizi Harry Potter Filminden bildiğimiz bu güzel piyano solosu ile baş başa bırakıyor ve bir sonraki yazımda görüşmek üzere diyorum. ^^ 


Not: Artık okuduğum kitapları birleştirip göstereceğim çünkü çok fazla kitap okuyorum ve 2 günde bir kitap tanıtmak istemiyorum birleştirip göstereceğim hepsini.. 

Sevgileer :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder